16 Nisan 2017 Pazar

PTT Bank nedir?

PTT denildiğinde çoğunlukla posta ve kargo hizmetleri akla geliyor. Oysa, bankacılık konularında da PTT'nin çok ciddi açılımları var. PTT Bank, PTT tarafından sunulan bankacılık işlemleri için genel olarak kullanılabilecek bir ifade.

PTT Bank için öncelikle PTT ipç şifresi almanız gerekiyor. Aşağıda, ipç şifresi hakkında genel bilgilendirmeler var. PTT'nin bankacılık işlemleri için, banka kartı, ptt iban numarası gibi terimleri de son zamanlarda karşımıza çıkıyor.

PTT ipç şifresi ile PTT Bank kullanmaya başlayabilirsiniz

İpc olarak kısaltılan interaktif posta ifadesi, para çekme ve fatura ödeme işlemlerinin kolaylaştırılması adına kullanılan bir bankacılık işlemidir. İnteraktif posta çeki hesabı açtırma talebinde bulunduğunuzda internet bankacılığı fırsatlarından yararlanarak para transfer işlemi dışında pek çok işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak sisteme giriş yapmadan önce ipc nedir PTT internet bankacılığı şifre alma işlemi nasıl yapılır öğrenmeniz gerekiyor.

PTT ipc şifresi almak

İnteraktif posta çeki hesabı açtırarak kullanacağınız PTT hesabınızdan bakiye bilgilerinizi kontrol edebilir, fatura ödeyebilir veya hesap bilgilerinizi kontrol edebilirsiniz.

İpc şifresi alabilmek için öncelikle PTT interaktif posta çeki başvurusunda bulunmanız ve gerekli belgeleri ilgiliye ulaştırmanız gerekiyor. Ardından edineceğiniz ipc şifresi ile işlemlerinizi yapmaya başlayabilirsiniz.

PTT İpc hesabı açtırmak için ücret ödeyecek miyim?

PTT tarafından ücretsiz olarak sunulan bir hizmet olan ipc hesabınızı açtırmak için hesabınıza yatırılmak üzere sizden sadece 5TL talep edilmektedir. Hesabınızı kapatmak istediğinizde sizden istenen bu ücreti geri alabileceksiniz.

Hesap kartınız ise başvuru tarihinden yaklaşık 15-30 gün içerisinde size ulaştırılacaktır. Başvuru sırasında sahip olmayacağınız kartınız belirtilen süre içerisinde adresinize ulaştırılacaktır.

İnternet bankacılığı fırsatlarından yararlanarak kullanacağınız interaktif posta çeki hesabınız ile internet üzerinden veya hesap kartınız ile bankamatikten fatura ödeme işlemlerinizi de kolaylıkla yapabilir, özellikle faturanızın son günü geldiğinde uzayan kuyruklarda sıra beklemek zorunda kalmazsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÖNE ÇIKAN YAZILAR

PTT Bank nedir?

PTT denildiğinde çoğunlukla posta ve kargo hizmetleri akla geliyor. Oysa, bankacılık konularında da PTT'nin çok ciddi açılımları var. PT...