12 Nisan 2017 Çarşamba

PTT ipç şifre alma nasıl yapılır?

Bir önceki yazımızda ipç şifresi nedir sorusunu yanıtladık. Peki PTT ipç şifre alma nasıl yapılır? Ne gibi şartları var, alması kolay mı zor mu?

Öncelikle, bu işlemi yapabilmek için PTT şubesine bizzat gitmeniz gerektiğini söyleyelim. İnternet üzerinden, PTT online hizmetlerinden bunu yapmanız mümkün değil. Size en yakın PTT şubesine giderek süreci başlatıyorsunuz. Şubeye giderken yanınızda ne götürmelisiniz?

PTT ipç başvurusu için, şubeden bir başvuru formu dolduruyorsunuz. PTT görevlisinin verdiği sözleşmeyi imzalıyorsunuz, ve ptt ipç şifre alma işlemini gerçekleştirmiş oluyorsunuz. Başvuru formunda, cep telefonu bilgisini de veriyorsunuz. Numaranızı doğru verdiğinize emin olun. Çünkü ipç şifresi onayı aldığınızda, size bu numara üzerinden SMS ile onay mesajı gelecek.

SMS ile şifreniz geldikten sonra, PTT online işlemlere başlayabilir, PTT Bank ile internet bankacılığı gibi hizmetlerinden faydalanabiliyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÖNE ÇIKAN YAZILAR

PTT Bank nedir?

PTT denildiğinde çoğunlukla posta ve kargo hizmetleri akla geliyor. Oysa, bankacılık konularında da PTT'nin çok ciddi açılımları var. PT...