14 Nisan 2017 Cuma

PTT ipç şifre güncelleme nasıl yapılır?

PTT ipç şifresi aldınız, kullanmaya başladınız ama şifrenizi güncellemek istiyorsunuz. İlk şifre alırken genelde basit şifre tercih edilir, güvenli işlem yapmak için şifrenizi değiştirmek istiyor olabilirsiniz. Ya da bir başkasına kullanması için şifrenizi vermişsinizdir, ama o kişi hainlik yaparak o şifreyi kendi amaçları için kullanmış olabilir. Mesela web sitesi yönetimi şifrenizi alan bir tanıdığınızın aşağılık birisi olduğunu daha sonradan öğrenebilirsiniz. Tabi kendisini mahkemeye de verebilirsiniz. Bu sonraki süreç, PTT ipç şifre güncelleme kısmını anlatalım biz bu yazımızda, hukuki boyutunu da eğer acımaktan vazgeçerseniz nasıl mahkemeye vereceğiniz ile ilgili bilgiler de verebiliriz.

PTT şifrenizde güncelleme nasıl yapabiliyorsunuz?

Hesabınızı kullanmaya başladıysanız, şifrenizi güncellemeniz de çok kolay. Bu işlemi, PTT internet hesabınıza girerek yapabiliyorsunuz. Hesap bilgilerinize girerek, Şifre Güncelleme kısmına giriyorsunuz. Yeni belirlediğiniz şifreyi giriyorsunuz. Hemen hatırlatalım, sakın ama sakın şifrenizi unutmayın. Mümkünse de, artık şifrenizi kimseye vermeyin.

Şifrenizi neden kimseye vermemelisiniz? Bildiğiniz gibi, PTT ipç şifre ile PTT Bank hizmetlerini yapabiliyorsunuz. Bankacılık demek, para demek. Güvendiğiniz bir insanın, kendisini birkaç yüz sayfa ziyaretçisi kadar değeri olduğunu, üç kuruşluk birisi olduğunu daha sonradan anlayabiliyorsunuz. Para söz konusu ise, yukarıda da bahsettiğimiz gibi, aşağılık mahluklarla muhatap olmak zorunda kalabiliyorsunuz.

PTT Müşteri Hizmetleriyle Şifre Güncelleme

Son yöntem ise, hiç internet hesabınıza girmeden doğrudan PTT'nin müşteri hizmetlerini aramak. Bu hemen yapabileceğiniz yöntem. Ama size en yakın bir PTT şubesine de bizzat giderek bu işlemi görevliden talep edebiliyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÖNE ÇIKAN YAZILAR

PTT Bank nedir?

PTT denildiğinde çoğunlukla posta ve kargo hizmetleri akla geliyor. Oysa, bankacılık konularında da PTT'nin çok ciddi açılımları var. PT...