15 Nisan 2017 Cumartesi

ipç şifre alma ücretli mi?

PTT'nin online hizmetleri, bankacılık hizmetleri için gereken ipç şifresiyle ilgili olarak hazırladığımız tematik blog sayfamızda bu yazımızda bu hizmetin bedelini anlatacağız. Bir bankadan farksız olan PTT'den masa başında işlem yapmak için bir ücret talep ediliyor mu? PTT ipç şifre alma ücretli mi?

PTT ipç şifre alma ücretli mi?

Evet. Bu şifreyi almak ve PTT'nin online hizmetlerinden faydalanabilmek için bir ücret ödüyorsunuz. Ödediğiniz bu ücret ise ödeyeceğiniz tek ücret. Bundan sonra herhangi bir ücret talep edilmiyor sizden. 

PTT sizden bu hizmetlerin karşılığı olarak, ilk ipç şifre alma sırasında 5 TL talep ediyor. Hepsi bu kadar...Sadece 5 TL ile normal bir bankada yapabileceğiniz işlemleri PTT üzerinden de yapabiliyorsunuz.

Hesabınızı kullanmaya başladıktan sonra sizden herhangi bir ilave ücret istenmeyecek. Eğer belirli bir dönemde, yaptığınız bir işlemden herhangi bir kesinti olduğunu düşünüyorsanız bu kesinlikle şifre alma ücreti ile ilgili değil. Buna adınız gibi emin olabilirsiniz. PTT bu konuda çok hassas, hizmetlerinin yaygınlaşması için de ücreti son derece düşük tutuyor.

Evet, başlıktaki sorumuza cevap verdik. PTT ipç şifresi almak için bir ücret ödüyorsunuz. Ödeyeceğiniz tutar, sadece ama sadece 5 TL. Evet ücretli ama düşük bir tutar. 

Eğer yurt dışında yaşayan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı iseniz veya olmasanız bile yine bir ücret karşılığı bu hizmete ulaşabiliyorsunuz. Bu durumda ise ücret 1 Dolar veya 1 Euro oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÖNE ÇIKAN YAZILAR

PTT Bank nedir?

PTT denildiğinde çoğunlukla posta ve kargo hizmetleri akla geliyor. Oysa, bankacılık konularında da PTT'nin çok ciddi açılımları var. PT...