15 Nisan 2017 Cumartesi

PTT ipç şifresi alma ücreti ne kadar?

PTT'nin ipç şifresi işe ilgili bilgilendirmelere devam ediyoruz. PTT ipç şifresi nedir, nasıl alınır, ipç şifre alma yazılarımızdan sonra şimdi de bu hizmetin ücreti hakkında bilgi vereceğiz. PTT ipç şifre alma ücreti ne kadar sorusunun cevabı bu yazımızda.

PTT ipç şifresi almak için para ödeniyor mu?


Evet ödeniyor. Ama bu çok düşük bir tutar. Şu an için PTT şubelerine gittiğinizde, ipç şifresi almak istiyorsanız 5 TL kadar ödeme yapıyorsunuz. TC kimliğiniz veya ehliyetinizle bizzat gittiğiniz PTT şubesi sizden 5 TL tahsil edecek.

Peki bu ücreti ödediniz, daha sonra bir talepte bulunabilir mi PTT? Hayır. Bu ücreti ilk ve son kez ödüyorsunuz, bundan sonra artık sizden herhangi bir üst başlık altında para talep edilmeyecek. PTT ipç şifresini kullanmaya başladıktan sonra, PTT Bank, PTT online hizmetler için hiçbir ilave ödeme yapmıyorsunuz.

PTT ipç gurbetçilere de hizmet ediyor

PTT'nin bu hizmeti sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına değil, tüm herkese hitap ediyor. Özellikle yurtdışında yaşayan gurbetçilerimiz için de bu hizmet cazip. Bunun için ise ödenecek tutar, 1 Dolar veya 1 Euro. Sadece bu tutarı ödediğinizde PTT ipç şifresini kolaylıkla alabiliyorsunuz.

PTT ipç şifresi alma ücreti ne kadar sorusunu, hem Türkiye hem de yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız hem de farklı ülkelerin vatandaşları için cevaplamaya çalıştık. Daha detaylı bilgiye Ekonomihaber.Co üzerinden edinebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÖNE ÇIKAN YAZILAR

PTT Bank nedir?

PTT denildiğinde çoğunlukla posta ve kargo hizmetleri akla geliyor. Oysa, bankacılık konularında da PTT'nin çok ciddi açılımları var. PT...